Schilderwerken

Denk je erover na om je woning te laten schilderen? Weet je niet goed wat voor schilderwerkenk jouw project precies nodig heeft of hoeveel professionele schilders kosten? In dit artikel beantwoorden we al je vragen

Type schilderwerk

Voor de prijs wordt er een vaak een onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten schilderwerken. Hier geven we een overzicht van wat schilders precies voor jou kunnen doen. 

Binnenschilderwerk

Muur verven

Bij schilderwerken denk je waarschijnlijk als eerste aan een nieuw kleurtje voor je muur. Dit is dan ook de meest voorkomende soort schilderwerk. 

Om je muur een frisse look te geven is het natuurlijk belangrijk om met kwalitatieve materialen en de juiste kleuren te werken. De schilders van Verfraai werken uitsluitend met de hoogkwalitatieve verf van Boss Paints. We geven je met veel plezier advies over de juiste kleurencombinaties voor jouw schilderwerken. 

Om een nieuwe uitstraling te bekomen is verf natuurlijk niet de enige manier. Zo bieden we bij Verfraai ook verschillende verfsoorten aan, zodat je een volledig nieuwe sfeer kan creëren. Bekijk bijvoorbeeld onze decoratieve technieken voor alle mogelijkheden. 

We bieden ook behangwerken aan. Twijfel je tussen schilderwerken en behang? Vraag dan raad via onze site.

Plafond schilderen

Naast je muren schilderen is het ook belangrijk om je plafond mee in een nieuw jasje te steken. Een plafond schilderen kan net als een muur in heel wat verschillende kleuren of verfsoorten

Onze ervaren schilders voeren schilderwerken altijd uit in samenspraak met de klant. Zo helpen we je graag om een mooi eindresultaat te krijgen.

Ramen schilderen

Voor een egaal resultaat doorheen je woning is het aangeraden om je kozijnen mee te schilderen. Dat helpt ook om ze te beschermen tegen de weersomstandigheden

We maken doorgaans een onderscheid tussen houten en PVC of aluminium ramen. Professionele schilders weten precies hoe ze elk type raam aan moeten pakken.

Trap schilderen

Ook je trap steekt een professionele schilder van Verfraai graag in een nieuw jasje. Op die manier past je trap meteen bij de rest van je woning!

Deur schilderen

Deuren kunnen zowel van binnen als van buiten geschilderd worden voor een maximaal effect. Zo krijgt je deur niet alleen een nieuw laagje verf, je deuren worden ook beter beschermd tegen gebruikssporen en weersomstandigheden. 

Buitenschilderwerk

Gevel schilderen en kaleien

Om je gevel beter te beschermen tegen de weersomstandigheden is het een goed idee om je muren te laten verven door een professioneel schildersbedrijf. 

Voor we beginnen met onze buitenschilderwerken onderwerpen we de buitenkant van je woning altijd aan een grondige inspectie. Zo weten we met welke ondergrond we werken, of er scheuren in de muren zitten en welke schilderwerken we precies moeten uitvoeren voor een prachtig resultaat. 

Om ervoor te zorgen dat je buitenschilderwerk bij elkaar past schilderen we ook je dakgoten indien nodig.

Ramen en deuren

Onze vakmannen zorgen ervoor dat elk deel van jouw woning beschermd is tegen de weersomstandigheden. Zowel ramen als buitendeuren kunnen behandeld worden met weerbestendige verf. 

Heb je nog oude aluminium ramen, PVC of poorten die met de jaren wat van hun kleur verloren zijn? Deze kunnen wij ook (her)schilderen naar jouw wensen.

Garantie

Omdat schilderwerken aan de buitenkant van je woning zijn blootgesteld aan de weersomstandigheden is het mogelijk dat een stuk van de schilderwerken aangetast wordt. 

Daarom bieden we bij Verfraai maar liefst tien jaar garantie op buitenschilderwerken. 

Overtuigd van onze werkwijze? Vraag dan nu je offerte aan.

Buitenschilderwerken | Verfraai

Zelf schilderen of professionele schilder inschakelen?

Twijfel je nog of je je woning wel wil laten schilderen? Misschien ben je bang dat een vakman niet volledig rekening zal houden met je wensen. Of misschien denk je dat de prijs van je schilderwerken veel te hoog zal zijn. 

Schilderwerken laten uitvoeren komt met heel wat voordelen. Hier geven we je een klein overzicht.

Prijs

Misschien wel de belangrijkste factor in het beslissen of je een professionele schilder in wil schakelen is de prijs. Voor een correcte uitvoering van jouw schilderwerken betaal je je schilder uiteraard een bepaalde som. 

Dat doe-het-zelvers gratis werken is daarentegen een mythe. Een schilder vraagt inderdaad een loon, bovenop de prijs van de verf en het materiaal. Toch kan dit heel wat goedkoper uitkomen dan het zelf doen.

Schilders gebruiken namelijk hun vakmanschap om ervoor te zorgen dat jouw schilderwerken, zowel buiten- als binnenschilderwerk, perfect worden uitgevoerd. Je kan rekenen op kwalitatieve verf, betrouwbare info over de werkwijze en een perfecte voorbereiding en afwerking. 

Als je zelf je schilderwerk aanpakt, gebeurt het wel vaker dat iets misloopt. Je gebruikt niet de juiste verfsoort, je dekt je meubels niet voldoende af, je gebruikt de verkeerde techniek… Om die foutjes op te lossen hoest je opnieuw geld op tot je uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je een professional inschakelt.

Daarbovenop kan een schilder goedkoper zijn vanwege het verlaagde btw tarief. Bekijk op de site van FOD Financiën of dit verlaagd tarief van toepassing is op jouw woning.

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Advies

Is acrylverf de juiste verfsoort voor een bepaald oppervlak? Staat deze kleur wel goed op mijn keukenkasten? Als je je deze vragen stelt, is het een goed idee om een second opinion te kunnen krijgen van een vakman. 

Bij Verfraai bieden we dan ook met veel plezier onze expertise aan. We geven je advies over alles: van welke verf je het best gebruikt tot welke kleurcombinatie het best werkt in je ruimte.

Specifieke technieken

Een groot voordeel van professionele schilderwerken is dat de schilders het vakmanschap hebben om technieken toe te passen die je zelf heel moeilijk juist kan doen.

Bij Verfraai bieden we bijvoorbeeld een heel aantal decoratieve technieken aan om je woning dat extra speciale effect te geven. 

Zo heeft je schilderwerk ook andere kwaliteiten dan enkel een andere kleur. Bepaalde technieken werken namelijk met waterbestendige of extra duurzame verf. Je kan dus rekenen op tal van voordelen!

advies schilderen

Vraag een offerte aan

Overtuigd? Vraag dan nu je offerte aan bij Verfraai!

Toch nog twijfels? Stel ons dan vrijblijvend je vragen. We helpen je met veel plezier.

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.