Decoratieve technieken

Geef je interieur een krachtige uitstraling met een decoratieve techniek. Wij hebben een jarenlange ervaring met verschillende technieken. 

Deco Stuc (van het merk Stoopen en Meeuws)

Heerlijk stevig en krasvast, tegelijkertijd ook met een zekere elegantie en raffinement die zeldzaam is. Met Stuc van Stoopen en Meeuws wordt een natuurlijk product binnengehaald dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard is als beton en tevens ook perfect watervast is. Deze decoratieve techniek wordt vaak gebruikt in doucheruimtes en kan perfect over bestaande tegels worden geplaatst.

Aqua Sensa – Cementstuc​​

Een eigentijds design door stenen wanden die naadloos doorlopen van de inloopdouche tot het bad en die dan overgaan in een tegelloze vloer. Aqua Sensa is een prachtige waterbestendige steenimitatie op basis van cement die voor zowel wanden én vloeren kan gebruikt worden.


Naast de geschikte techniek voor de badkamer kan Aqua Sensa ook perfect toegepast worden in de woonkamer: deze decoratieve techniek is bijzonder kras- en stootvast en is daardoor uitstekend onderhoudbaar. Aqua Sensa kan toegepast worden op cementering, pleisterwerk en tal van andere ondergronden.

Calco – Kalkstuc

Een stuctechniek op basis van fijne kalk en gemalen marmer. Het doet je werkelijk terugdenken aan de geraffineerde schoonheid van eeuwenoude muren in mediterrane landhuizen. Door de zachte kleurschakeringen geeft deze decoratieve techniek je interieur een heel natuurlijke uitstraling.


Gaat je voorkeur uit naar een wat meer moderne uitstraling van je woning? Door gebruik te maken van grijstinten haal je meteen het gevoel van beton in huis. Net zoals Aqua Sensa is ook deze techniek uitermate duurzaam en krasvast waardoor deze uitstekend onderhoudbaar is.

Limestone – Kalkverf​

Hou je van een landelijk interieur of gaat je voorkeur eerder uit naar industrieel ingerichte ruimtes? Dan is de ‘Limestone’ techniek 100% geschikt. Door gebruik te maken van een natuurlijk product op basis van gebluste kalk krijgen je wanden een natuurlijke en minerale uitstraling waardoor tal van creatieve afwerkingen mogelijk zijn.

Deze kalkverf wordt nog traditioneel met de verfkwast aangebracht, zo bekom je subtiele kleurvariaties en een authentieke beleving van gekalkte muren, net zoals vroeger.

Claystuc - Kleistuc​

Door gebruik te maken van borstelvegen kan deze stuctechniek volledig naar je hand gezet worden. Het toevoegen van kleimineralen dat op verschillende manieren bewerkt kan worden zorgt voor een natuurlijke uitstraling met een tikkeltje een artisanale toets van je interieur.

Wil je het ambachtelijke karakter van je woning nog versterken? Het is ook mogelijk om vezels of steentjes aan de kleimassa toe te voegen. De kleistuctechniek komt in een kleurenwaaier van wel 15 verschillende kleuren.

Tusk – Wandbescherming​

De ideale techniek voor publieke ruimtes zoals school- of ziekenhuisgangen, traphallen, wachtzalen, … Maak kennis met ‘Tusk’. Een betaalbare oplossing en tevens ook een super alternatief voor vinylstroken of stootbanden. Deze decoratieve techniek is niet enkel sterk maar ook 100% stoot- en krasvast. Door gebruik te maken van glasparels resulteert Tusk in een vlot afwasbare en naadloze wandbescherming. De kleurmogelijkheden die Tusk biedt zijn werkelijk onbeperkt en creëren een warme, aangename sfeer.

Ice – Stuc met lichtreflectie

Ga voor tijdloze klasse en een ultiem diepte-effect door te kiezen voor de stuctechiek: Ice.
In deze verftechniek worden minuscule glasparels verwerkt om zo voor een unieke lichtweerkaatsing te zorgen. Deze decoratieve techniek is uiterst krasvast, uitstekend onderhoudbaar en komt volledig tot zijn recht in de badkamer aangezien deze ook als douchewand kan gebruikt worden. Een tip? Ice komt helemaal tot zijn recht in donkere kleuren.

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Metallic Chic​

Breng metaalschakeringen weer helemaal tot leven en kies uit een brede waaier aan verschillede tinten. Metallic Chic is een exclusieve wandafwerking die perfect toegepast kan worden in hotels, restaurants of residentiële woningen. Door te kiezen voor een gespoten laag of kwastreliëf zijn er tal van creatieve mogelijkheden beschikbaar. Kies voor goudtinten om een warme sfeer te creëren of ga voor koele metaaltinten om zo het minimalisme van je interieur naar voor te brengen.

Stucco Puro – Glansstuc

Boots het effect van een marmeren wand na door te kiezen voor de traditionele, glanzende stuctechniek. Deze techniek komt volledig tot zijn recht in zowel een minimalistische woning als in een landelijke omgeving met hout, leder en linnen. Een levendig uitzicht met mooie tintschakeringen zijn de perfecte woorden om deze techniek te beschrijven.

Stuco Puro is naast en duurzame keuze trouwens ook makkelijk in onderhoud door de gladde afwerking: vuil en vocht hebben er weinig vat op.

Arcade - Matte Streepverf​

Zichtbare kwaststrepen benadrukken deze techniek. Laten we denken aan de verf van vroeger en creër een vintage look in je interieur. Heb je een wand of keukenkast die je extra in de verf wil zetten? De Arcadetechniek geeft deze meteen wat extra cachet.

Puntofino - Korrelverf​

Ga voor een licht wolkeneffect en kies voor Puntofino. De matte verf met fijne korreltjes geeft je meteen een geraffineerde en ambachtelijke look. Dit gevoel van een ruwe materie is ideaal geschikt voor een huis met ziel.

Beau - Fijne korrelverf

Kies voor een authentieke sfeer en ga voor de techniek: ‘Beau’. Een natuurlijk product op basis van natuurlijke elementen zoals marmerpoeder. Hierdoor krijge je een mat en ambachtelijk uitzicht wat perfect tot zijn recht kmot in een modern interieur.

Mystique - Maroc

Je meubels voorzien van een nieuw likje verf? Geen probleem! De Maroc Mystique geeft je doorleefde meubelen meteen een landelijke look. Ornamenten, moulures en rozetten komen meteen mooi tot hun recht doordat de structuur van het hout zichtbaar blijft.
Dankzij de afwerking met een vernis is deze techniek uiterst onderhoudsvriendelijk.

Bohemia - Meubelpantine​

Wil je graag je meubels voorzien van een decoratief veroudereffect? Door gebruik te maken van de meubelpatine Bohemia is het mogelijk om meteen je kasten, stoelen, ramen of deuren een opknapbeurt te geven. Deze halftransparante kleurpatine is trouwens ook perfect reinigbaar.