Deur laten schilderen: hoe werkt dat?

Wil je je deuren schilderen maar heb je geen idee hoe je eraan begint? Geen flauw idee wat de gemiddelde kosten zijn om je deur te laten schilderen? Kom dat alles en meer hier te weten.

Zo weet je meteen wat je kan verwachten eens je begint aan jouw project!

Prijs van deuren schilderen

Wanneer je erover nadenkt om je deuren te laten schilderen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten daarvan zijn. Die prijs wordt meestal niet als een prijs per deur aangerekend. Een schilder werkt doorgaans met een prijs per vierkante meter

Rekent men toch een prijs per deur, dan is het natuurlijk interessanter dat je zoveel mogelijk deuren laat schilderen. Dit maakt de totale prijs een stuk voordeliger.

Waaruit bestaan de gemiddelde prijzen?

Een deur schilderen komt met een prijskaartje dat bestaat uit enkele verschillende onderdelen. We geven je graag een overzicht van hoe schilders hun kost verdelen. Zo weet jij precies wat je kan verwachten wanneer je begint aan nieuwe deuren. 

Loonkosten

Het loon van de schilder blijft altijd een belangrijk aspect van de totale kostprijs, onafhankelijk van of je nu binnendeuren of buitendeuren een nieuwe kleur laat geven. 

Deze kost is vaak een uurtarief, maar het kan ook gaan om een prijs per vierkante meter of zelfs een prijs per deur. Dit hangt volledig af van het schildersbedrijf. Benieuwd naar wat voor soort prijs wij bij Verfraai hanteren? Vraag dan zeker een offerte aan!

Hier is het belangrijk te beseffen dat de klus iets duurder wordt wanneer het gaat om het schilderen van buitendeuren. Een buitendeur laten schilderen kost namelijk net iets meer omdat die beschermd moeten worden tegen de weersomstandigheden.

Materiaalkosten

Bij Verfraai gebruiken wij voor elke klus de beste materialen. Zo wordt er vaak geschilderd met de hoogkwalitatieve verf van Boss Paints. Welke soort verf er gebruikt wordt voor de nieuwe verflaag is natuurlijk ook belangrijk in het bepalen van de prijs. 

Zo kan de schilder eerst een laag grondverf aanbrengen om vervolgens nog af te werken met een dekkende verf. Wil je liever een natuurlijke look? Ook dat kan door het aanbrengen van een transparante beits. 

Deze verfsoorten zijn verschillend per soort deur (binnendeuren of buitendeur) omdat je buitendeur nu eenmaal andere vereisten heeft dan je binnendeuren. Ook moet je er rekening mee houden dat de soort verf die gebruikt wordt een andere kost met zich meebrengt. 

Bij Verfraai gebruiken onze schilders altijd de beste verf, zowel binnen als buiten. We brengen de kleur aan die jij het liefst op je deuren wil en we houden rekening met meerdere zaken, zoals de weersomstandigheden. Zo zorgen we ervoor dat jouw deur optimaal beschermd is.

Hoe kan ik de kosten drukken?

Klinkt het laten schilderen van deuren toch iets te duur? Geen zorgen: je kan wel degelijk besparen op je schilderwerk. Verlaag je totale kost met deze handige tips. 

Winterschilder

Schilders hebben in de winter vaak iets minder werk, waardoor ze iets goedkoper zijn dan in andere periodes van het jaar. Bespaar dus een hoop geld door je schilderwerk goed te plannen. 

Hoeveel goedkoper je vakman precies zal zijn hangt natuurlijk ook af van het schildersbedrijf en wat je precies laat uitvoeren. Wel kan dit de totale prijs van het verven toch al wat naar beneden trekken.

Zelf meehelpen

Een gratis schilder inschakelen is onmogelijk. Of toch niet? Wanneer je zelf mee gaat schilderen word je natuurlijk je eigen gratis schilder. Daarmee kan je wat op je kosten besparen door je schilders te vragen of je mee mag helpen aan het schilderwerk.

Hou er wel rekening mee dat niet elke schilder dit nodig zal vinden of zal toelaten. Om het beste resultaat af te leveren moet je dan ook de ervaring hebben van een echte vakman. Jezelf gratis inschakelen klinkt voor jou misschien aanlokkelijk, maar voor een veeleisende klus is een professionele schilder nu eenmaal beter geschikt. 

Bespreek dan ook altijd met je schilder wat jij wel en niet aan kan pakken. Zij weten vaak beter waarmee jij kan helpen. Zo kan je opnieuw de gemiddelde kosten van je schilderwerk wat naar beneden halen.

Schilderwerk combineren

De prijs laten zakken kan je ook doen door meerdere dingen te laten schilderen. Vraag dan ook aan je schilder of je verschillende schilderwerken kan combineren. Zo kan je schilder zowel je buitendeuren als woonkamer binnen in een nieuw jasje steken en bespaar je toch nog wat op de gemiddelde prijzen. Ook je deurkozijnen mee laten schilderen geldt als verschillende schilderwerken combineren en kan dus zorgen voor een voordeligere totaalprijs.

Natuurlijk hangt ook dit af van je schilder en wat de gemiddelde kosten zijn van zo’n projecten. Informeer je dan ook altijd goed bij je schilder voor je verschillende zaken laat schilderen. Stel nu je vraag aan Verfraai voor meer informatie!

Verlaagd btw-tarief

Wanneer je een schilder je deuren laat verven komt daar natuurlijk ook btw bij kijken. Gelukkig kan je hier ook besparen op je gemiddelde kosten dankzij het verlaagde btw tarief van 6%

Dit tarief is van toepassing wanneer je huis meer dan tien jaar oud is en het als privéwoning gebruikt wordt. Is je huis jonger dan 10 jaar of een nieuwbouwhuis? Dan betaal je jammer genoeg een btw van 21%. 

Klik hier voor meer informatie over de btw op jouw schilderwerk.

Binnenschilderwerken

Hoe gaat het schilderen van deuren in zijn werk?

Na al dat gepraat over de kosten van schilderwerk is het misschien wel goed om te zien hoe schilders nu echt te werk gaan wanneer ze een deur schilderen. Zo weet je beter wat er gebeurt tijdens het verven van je deur en waar die prijzen dan precies vandaan komen. 

Voorbereiding

Eerst en vooral moet je deur worden voorbereid. Hoe dit precies gebeurt hangt ook af per klus. Zo heeft een deur binnen iets minder voorbereiding nodig omdat een binnendeur geen speciale bescherming tegen het weer nodig heeft.  

Elke klus begint met het reinigen van de deur. Op die manier wordt al het vuil en vet verwijderd zodat men daarna zonder problemen aan het schuren kan beginnen. Wanneer je deur helemaal schoon is kan die ook makkelijker geschilderd worden. 

Vervolgens zal de schilder de deur schuren. Dit schuren is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de oude verflaag ruwer wordt en de nieuwe kleur zich beter kan hechten. 

Daarna wordt je deur geplamuurd om oneffenheden weg te werken. Dit is natuurlijk van het grootste belang: de krassen en putjes in je deur moeten namelijk verdwijnen voor de eerste laag grondverf kan worden aangebracht.

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Het schilderen van deuren zelf

Vervolgens wordt de deur zelf geschilderd. De schilder begint met de grondverf. Deze grondlaag is essentieel om een mooi resultaat te krijgen. 

Na het aanbrengen van die eerste laag kan de schilder de deur nogmaals schuren. Het gaat hier dan over een erg zacht schuren om ervoor te zorgen dat de grondlaag stofvrij is. Pas daarna kan het echte verven beginnen. 

Na de voorbereiding komt de uiteindelijke verf op de deur terecht. Afhankelijk van hoe dekkend de verf is kan deze stap bestaan uit een of meerdere lagen verven. Deuren schilderen kan natuurlijk ook gebeuren met beits in plaats van verf om een meer natuurlijke look te creëren, maar dit hangt helemaal van jou af. 

Bespreek dan ook op voorhand met de schilders die jouw deuren schilderen wat voor resultaat je precies wil. Vraag nu je offertes aan om meteen alles te weten over de kosten van het verven van je deuren.

Professionele schilder of doe-het-zelf?

Nu je weet wat je precies moet doen om je deuren geschilderd te laten worden denk je misschien dat je even goed jezelf gratis in kan schakelen. Zo bespaar je natuurlijk weer heel wat geld – je hoeft de klus niet laten uitvoeren door een echte schilder, waardoor je ook heel wat kosten uitspaart. Toch heeft het heel wat voordelen om je deuren te laten verven. We zetten ze hier even op een rijtje. 

Expertise

Bij het vergelijken van vakmensen en amateurs ligt het grootste verschil natuurlijk in de expertise. Deuren schilderen is een deel van het vaste werk voor een professionele schilder. Daardoor weet die ook beter hoe de deuren in je huis moeten worden aangepakt, zowel binnen als buiten. 

Bespaar je dus op vakmensen voor je klus, dan bespaar je ook op kennis over welke soort verf beter past, hoeveel lagen er nodig zijn en over hoe je deuren bij de rest van je huis kunnen passen.

Snelheid

Deuren schilderen gaat natuurlijk niet in een paar seconden. Zo’n taak neemt heel wat tijd in beslag, tijd die jij anders zou kunnen spenderen terwijl een schilder je deuren voor jou aanpakt. 

Dankzij hun jarenlange ervaring zijn schilders natuurlijk heel wat sneller wanneer het op deuren schilderen aankomt. Bij het vergelijken is dat zeker ook een bijkomend voordeel van een schilder. 

Een schilder kan namelijk alle deuren in je woning schilderen in een veel kortere tijd dan jij het zelf zou kunnen, en zo ben je ook zeker van een perfect resultaat.

Alles in één keer

Je deuren schilderen kan dus heel wat sneller wanneer je het uit handen geeft, maar dit heeft ook het voordeel dat alle deuren in een keer een nieuw kleurtje kunnen krijgen. 

Als je zelf verf aan je deuren moet aanbrengen is het namelijk erg verleidelijk om maar een deur per dag aan te pakken – of een deur per week, als je echt weinig tijd hebt. Dan kan het wel erg lang duren voor al je deuren van een nieuw kleurtje kunnen genieten.

Deur laten schilderen | Verfraai

Optimale bescherming

Bij het vergelijken is het natuurlijk ook belangrijk te beseffen dat een schilder altijd precies weet welke verf de beste bescherming zal bieden voor alle deuren. Zo zal een schilder niet alleen je deuren schilderen, maar ze ook beschermen tegen weersomstandigheden of gebruikssporen. De prijzen lijken dan misschien hoog, je krijgt wel degelijk waar voor je geld. 

Deur laten schilderen? Vraag nu je offertes aan bij Verfraai

Bij Verfraai hebben we heel wat ervaring met deuren schilderen. We zorgen er dan ook voor dat jouw woning opnieuw straalt met nieuwe deuren. 

Vraag nu je offertes aan en geniet van een perfecte afwerking. Wij realiseren graag jouw droomwoning, one door at a time.

professionele_schilder_verfraai

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.