Binnenschilderwerken

Wil je binnenschilderwerken laten uitvoeren maar weet je niet precies wat je allemaal kan laten schilderen? Of wil je graag weten wat een binnenschilder inschakelen precies kost? Op deze en andere vragen vind je in dit artikel de antwoorden die je zoekt. Verfraai is dé perfecte partner voor al jouw binneschilderwerken.

Soorten binnenschilderwerken

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk te beseffen dat er verschillende binnenschilderwerken bestaan. In dit overzicht krijg je dan ook informatie over welke opdrachten een binnenschilder nodig hebben. 

Muur schilderen

Het eerste waar je aan denkt bij binnenschilderwerken is waarschijnlijk binnenmuren verven. Om het nu gaat om je keuken verven of je je woonkamer gaat schilderen: de muur heeft sowieso een nieuw kleurtje nodig. 

Bij alles wat je kan laten schilderen, is een goede voorbereiding essentieel voor je de nieuwe verflaag aanbrengt. Een goede binnenschilder weet precies hoe hij een muur moet plamuren om oneffenheden weg te werken voor hij of zij  begint met het schilderen van de binnenmuren in de finale kleur. 

Ook wordt er een grondlaag aangebracht alvorens de nieuwe verflaag op je muren terechtkomt. Is je finale verf een lichte kleur, dan wordt meestal een witte grondlaag gebruikt. Voor een donkere kleur gebruikt een schilder meestal een grijze grondlaag. 

Pas daarna worden de nodige lagen van je frisse kleur verf aangebracht. De schilders van Verfraai weten precies hoe ze jouw muren de beste afwerking geven. Je keuken verven heeft nog nooit zo’n mooi resultaat opgeleverd!

Plafond schilderen

Schilders van Verfraai kunnen natuurlijk ook zonder problemen je plafond schilderen. Net als bij muren bestaat het schilderen van plafonds uit enkele verschillende stappen om een strak resultaat te krijgen. 

Bij een plafond is het extra voordelig om een professionele schilder in te schakelen. Plafonds schilderen is namelijk helemaal niet makkelijk en kan snel nek- of rugklachten met zich meebrengen. 

Van alle binnenschilderwerken is het hier dus zeker aangeraden om een binnenschilder in te schakelen. Een ervaren schilder is het gewoon om verf aan te brengen op plafonds en kan het dan ook snel en zonder problemen.

Deuren en ramen schilderen

Naast muren, plafonds en trappen laten schilderen is het ook belangrijk om tijdens je binnenschilderwerken je deuren en ramen aan te laten pakken. Onbehandeld hout is is namelijk geen goed idee wanneer je houtrot tegen wil gaan. 

Een binnenschilder kent de juiste verfsoort voor jouw deuren en ramen. Je deuren schilderen heeft naast een frisse look dan ook het voordeel dat ze beter beschermd zijn tegen gebruikssporen.

Plafond schilderen

Trap schilderen

Een schilder van Verfraai kan ook zonder problemen je trap schilderen. Een houten trap laten verven geeft je woning meteen een mooiere afwerking. 

Wil je graag iets anders dan verf op je trap? Dan zit je bij Verfraai op de juiste plaats! We bieden naast schilderwerken namelijk ook vloerbekleding aan op je trap. Kies bijvoorbeeld voor een geluidsdempend vinyl of een zacht tapijt om je trap een andere look te geven.

Decoratieve technieken

Je binnenschilderwerken laten uitvoeren bij Verfraai komt met het extra voordeel dat we speciale decoratieve technieken aanbieden om je woning een heel andere uitstraling te geven. 

In vochtige ruimtes, zoals je badkamer, kan het bijvoorbeeld geweldig zijn om je muren een laagje Aqua Sensa aan te meten. Zo vermijd je vieze vlekken in de badkamer dankzij zijn waterbestendigheid

Een vakman van Verfraai weet precies hoe hij deze speciale materialen moet aanbrengen op je muur of vloer. Creëer meteen een nieuwe sfeer voor je woning met de decoratieve technieken van Verfraai en geniet van extra voordelen!

Prijs binnenschilderwerken

Wat je ook wil laten schilderen, bij binnenschilderwerken is het altijd belangrijk te weten wat de exacte prijzen voor jouw schilderwerk zijn. De prijs voor alle geplaatste opdrachten kan worden opgedeeld aan de hand van een aantal factoren. In dit overzicht kom je daar alles over te weten. 

Loon schilders

Het grootste deel van de prijs bestaat uit een loon voor de schilders. Dit kan gaan om een vaste prijs per vierkante meter, een prijs per uur of, wanneer het werk gaat over bijvoorbeeld enkel verf aanbrengen op de deuren, een prijs per deur. 

Elk schildersbedrijf bepaalt zelf op welke manier dit loon wordt berekend. Veel hangt ook af van de oppervlakte die geschilderd moet worden, de bereikbaarheid daarvan en de gebruikte techniek

Bedenk wel dat een goedkope schilder daarom niet per se de beste schilder is. Bij Verfraai betaal je een correcte prijs voor een kwalitatieve afwerking van je binnenschilderwerken. Verder geniet je bij ons ook van advies en speciale decoratieve technieken.

Materiaalkost

Of je nu je woonkamer wil laten verven of je trap door een vakman wil laten aanpakken, het materiaal wordt ook meegerekend in de totale prijs. Het gaat hier natuurlijk over de verf, maar bijvoorbeeld ook over verfborstels. Indien je een goede voorbereiding door het schildersbedrijf wil laten uitvoeren komt daar ook nog een stukje bij voor het plamuren.

Verfraai zorgt ervoor dat je ook hier waar krijgt voor je geld. Zo gebruiken we enkel de meest kwalitatieve verf van Boss Paints. Of je nu een lichte kleur of een donkerdere tint wil gebruiken voor je plafond of trap, wij kunnen je alles bezorgen. 

Wat je materiaal je gaat kosten kan nog omhoog gaan wanneer bijvoorbeeld een steiger nodig is, maar daarbij gaat het dan vooral om buitenschilderwerken.

Binnenschilderwerken

Voorrijkosten

Voor de schilder kan beginnen verven, moet hij natuurlijk bij jou raken. Daarom worden ook voorrijkosten aangerekend, aan de hand van welke afstand de binnenschilder moet afleggen. Een lokale schilder wordt dan ook aangeraden. Eens je schilder heel Vlaanderen door moet rijden om bij jou te kunnen schilderen, loopt de prijs namelijk erg op.

Verfraai kan door zijn ligging in Moorslede makkelijk schilders in heel West-Vlaanderen aan het werk zetten voor een goede prijs. Wil je graag je trap, plafond of woonkamer in een nieuw jasje laten steken door een vakman van Verfraai? Vraag dan nu je offerte aan.

Hoe besparen op binnenschilderwerken?

Vind je de binnenschilderwerken toch iets te duur? Lees dan zeker deze tips over hoe je kan besparen op je schilderwerken. 

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Winterschilder

Omdat schilders tijdens de winter vaak minder te schilderen hebben, is het vaak goedkoper om iemand in de winter in te schakelen. Een winterschilder is iets goedkoper, maar levert toch dezelfde kwaliteit af voor je schilderwerken.

Het is dus altijd interessant om de schilderwerken aan je trap of plafond op voorhand te plannen. Wil je weten hoeveel minder je betaalt in de winter? Stel ons dan nu je vraag!

Zelf meehelpen

Om de loonkost van je binnenschilder te verlagen, kan je natuurlijk altijd jezelf inschakelen als een gratis schilder. Wat je dan precies kan doen hangt echter volledig af van het schildersbedrijf.

Bepaalde schilderwerken zijn namelijk iets te veeleisend voor een doe-het-zelver. Dan is het een goed idee om professionals te laten schilderen. Anders loop je namelijk het risico dat je een fout maakt die je later nog heel wat meer zal kosten. 

Bespreek dit dus altijd op voorhand met je schilder. Zo ben je zeker wat je zelf mag verven, en vooral wat niet.

Winterschilder

Combineren

Een andere optie is het combineren van verschillende soorten binnenschilderwerk. Zo kan je bijvoorbeeld op hetzelfde moment je plafond en je binnendeuren laten schilderen. Dat komt dan weer goedkoper uit. 

Bespreek vooraf af met het schildersbedrijf welke mogelijkheden er zijn. Heb je hier vragen over of wil je graag een offerte aanvragen? Stel dan nu je vraag aan Verfraai.

Schilder dichtbij

Zoals eerder vermeld is het een goed idee om je voorrijkosten te verminderen door een schilder dicht bij jou in te schakelen. 

Verfraai bevindt zich dankzij zijn centrale ligging in West-Vlaanderen op de perfecte plaats voor al jouw binnenschilderwerken in West-Vlaanderen. Vraag nu je offerte aan voor perfect afgewerkt binnenschilderwerk in jouw regio!

Verlaagd btw-tarief

In sommige gevallen kan je ook genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat hangt af van verschillende factoren: zo moet je huis een privéwoning zijn die ouder is dan 10 jaar. 

Wanneer je twijfelt of je woning wel voldoet aan de voorwaarden kan je altijd de website van FOD Financiën bekijken. Heb je nog twijfels, stel dan je vraag aan Verfraai.

verfraai_schilderwerken

Binnenschilderwerken: schilder inschakelen of doe-het-zelf klus?

Is het het nu echt wel waard om schilders in te schakelen voor je binnenschilderwerk wanneer je best zelf verf kan aanbrengen? Misschien vraag jij je het ook wel af. Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan een professioneel schildersbedrijf. Wij zetten ze even op een rijtje. 

Expertise

Een schilder heeft natuurlijk al heel wat meer ervaring dan een doe-het-zelver. Zo hebben ze ook de expertise die nodig is om je binnenschilderwerk perfect af te werken. Vertrouw dan ook op de kennis van je schilder en loop zelf niet het risico een cruciale fout te maken die je later toch meer kost. 

werkwijze verfraai

Snelheid

Een schilder is het gewend om binnenschilderwerk aan te pakken, waardoor ze ook heel wat sneller werken dan jij dat kan. Zo wordt jouw droomwoning in no time gerealiseerd en heb je zelf tijd om verder na te denken over de inrichting. 

Technieken

Zoals eerder vermeld biedt Verfraai ook heel wat speciale decoratieve technieken aan om jouw woning net die extra speciale touch te bezorgen. Deze technieken ben je zelf natuurlijk niet machtig. 

Een professionele schilder komt dan ook met het voordeel dat die wel bepaalde technieken kent en kan uitvoeren.

Advies

Dankzij die jarenlange ervaring en expertise is een schilder ook de perfecte persoon om advies aan te vragen over jouw binnenschilderwerk. Weet je bijvoorbeeld niet zeker welke verf je graag zou gebruiken of twijfel je nog over de beste kleur van je plafond of binnendeuren? Vraag dit dan aan een vakman van Verfraai. Wij helpen je graag je droom te realiseren.  

Overtuigd? Vraag je offerte aan

Ben je overtuigd van wat Verfraai je kan bieden voor je binnenschilderwerk? Vraag dan nu nog je offerte aan of stel ons een vraag over jouw project.

Binnenschilderwerken

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.