Prijs schilder: wat kost een schilder precies?

Denk je erover na om je woning te laten schilderen, maar weet je niet precies hoeveel dat zal kosten? In dit artikel lees je meer over de prijzen per type schilderwerk. Zo weet je meteen waar je je aan mag verwachten.

Waaruit bestaat de prijs?

Wanneer je een schilder inhuurt is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je betaalt. De volledige kost bestaat echter uit een paar onderdelen. We geven je even een overzicht van de verschillende factoren.

Arbeidskosten

De grootste kost is uiteraard het loon van de schilders. Afhankelijk van het project werkt een schilder met een vast uurtarief of met een prijs per vierkante meter.

Uurtarief of prijs per vierkante meter?

Een uurtarief wordt vaker gebruikt wanneer het gaat om precisiewerk. Omdat het een stuk moeilijker is om dit te schilderen, is het uurtarief in dergelijke gevallen duurder dan een prijs per vierkante meter. 

Voor grote oppervlakken wordt meestal een vaste prijs per vierkante meter gebruikt. Je schilder zal zelf bepalen welke exacte prijzen gehanteerd worden. Vraag daarom meteen een offerte aan: zo kan de schilder inschatten hoeveel alles gaat kosten voor jouw project.

Bereikbaarheid schilderwerk

Hoe moeilijker bereikbaar een bepaald oppervlak is, hoe meer moeite het de schilder kost. Daardoor gaat de prijs ook een stukje omhoog. Ook meer gedetailleerd schilderwerk komt met een iets hogere prijs.

Materiaalkosten

Een goede schilder inhuren komt natuurlijk niet alleen met het schilderen zelf. Schilders brengen vaak hun eigen soort verf mee, samen met alle materialen die nodig zijn om jouw project te realiseren. 

Bij Verfraai werken we met de kwalitatieve verf van Boss Paints. Zo garanderen we je dat je schilderwerken een mooi eindresultaat zullen krijgen. 

De gebruikte verf is namelijk cruciaal om je droom te realiseren. Bij Verfraai geven we je dan ook graag advies over welke kleur en soort verf je precies kan gebruiken. Op die manier maak je de beste keuze voor jouw schilderwerken!

Benieuwd naar de exacte prijs? Die is jammer genoeg niet zo makkelijk te bepalen. Als een steiger nodig is, kan de eventuele huur van zo’n stuk materiaal de prijs namelijk sterk omhoog duwen. De kosten zijn dus altijd afhankelijk van het specifieke schilderwerk.

Voorrijkosten

Verfraai is gebaseerd in Moorslede, waardoor we de voordeligste keuze zijn voor alle omliggende steden en gemeenten.

Voorbereidend werk

Bij het inhuren van een schilder komt het voordeel dat een goede schilder ook de voorbereidende werkzaamheden kan uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat jouw woning klaar is voor zijn uiteindelijke nieuwe kleurtje. 

Dit voorbereidend werk kan je vaak ook zelf aanpakken, maar door een erkend schilder in te schakelen ben je er zeker van dat jouw oppervlak goed is voorbereid. Onze schilders bij Verfraai zorgen ervoor dat alles klaar is om perfect te worden afgewerkt.

Andere factoren

Behalve deze zaken zijn er uiteraard nog een paar factoren die de totaalprijs van je schilderwerk bepalen. We geven je hier even een klein overzicht mee.

Btw

Wanneer je een schilder inschakelt wordt er natuurlijk ook een bepaald btw tarief aangerekend. Wat dit tarief precies is hangt af van enkele zaken. 

Leeftijd woning

Is je woning minstens tien jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw. Voor alle woningen jonger dan tien jaar, inclusief nieuwbouw woningen, is er een btw tarief van 21% van toepassing.

verfraai_schilderwerken2

Privé of niet

Dit verlaagd btw tarief kan enkel gebruikt worden als je woning privé gebruikt wordt. Is je bedrijf gevestigd in het gebouw of wordt het gebruikt als vakantiehuis? Ook dan betaal je 21% btw. 

Wanneer je woning slechts voor een deel privé is, maar wel ouder dan tien jaar, betaal je slechts 21% voor het deel dat niet privé is. Bespreek deze tarieven met je schilder zodat je altijd zeker weet hoeveel btw je moet betalen.

Schilderen of renoveren

Bij de verschillende tarieven is het belangrijk te bedenken wat je precies laat doen. Het verlaagd btw tarief is namelijk slechts van toepassing bij het laten schilderen van je woning. Als je andere renovatiewerken laat uitvoeren, betaal je opnieuw 21%

Bekijk deze lijst van FOD Financiën om erachter te komen op welke werken het verlaagd tarief van toepassing is.

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Winterschilder

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte schilder is het ook interessant om stil te staan bij wanneer je de werken precies wil laten uitvoeren. In veel gevallen hanteert een schilder namelijk een iets lager tarief tijdens de winter

Door een winterschilder in te schakelen kan je al heel wat besparen op de kosten. Natuurlijk hangt dit ook af van de verdere gemiddelde kosten die je schilder maakt. 

Wil je de voor- en nadelen van een winterschilder bespreken? Contacteer ons met al jouw vragen!

Prijs verf

Gebruikt je schilder duurdere verf? Dan betaal je vanzelfsprekend ook iets meer. Toch is het belangrijk te bedenken dat kwaliteitsvolle verf veel langer mee zal gaan dan goedkope verf. 

Je betaalt de schilder dus om bijvoorbeeld je muren en plafonds te schilderen met hoogkwalitatieve verf. Zo ben je er zeker van dat je nog lang zal kunnen genieten van het nieuwe kleurtje.

Type schilderwerk

Natuurlijk hangt de gemiddelde kostprijs ook af van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren.

Deur laten schilderen | Verfraai

Buitenschilderwerk

De prijs voor buitenschilderwerk ligt iets hoger dan voor binnenschilderwerk. Toch blijft je gevel schilderen een goed idee. Het laten schilderen van de buitenkant van je woning zorgt ervoor dat je woning beschermd blijft tegen het weer en dat je zo minder renovatiewerken moet laten uitvoeren. 

Benieuwd naar de exacte prijs van je buitenschilderwerk? Dit hangt af van wat je precies laat uitvoeren, welke materialen er precies nodig zijn en natuurlijk ook van je schilder zelf. 

Zo kost een raam schilderen natuurlijk minder dan het aanpakken van grote oppervlaktes zoals een gevel. Is er een steiger nodig? Ook dan gaat de prijs weer omhoog.

Binnenschilderwerk

Voor binnenschilderwerk ligt de prijs vaak wat lager. De totaalprijs hangt echter af van verschillende factoren. 

Om een klein oppervlak in een nieuw verflaagje te steken betaal je natuurlijk minder. Een trap schilderen of de ramen schilderen kost vaak dan ook minder dan het opnieuw schilderen van een gemiddelde woonkamer. 

Ook hier hangt de prijs af van de verf die gebruikt wordt, de techniek die wordt toegepast en van hoeveel detailwerk de schilder moet uitvoeren. 

Bij Verfraai werken we met de hoogkwalitatieve verf van Boss Paints. Zo verzekeren we je dat je nog lang kan nagenieten van het nieuwe kleurtje op je plafond of muur. 

Verder bieden we ook verschillende decoratieve technieken aan. Op die manier krijg je niet alleen een nieuw kleurtje, maar ook een volledig nieuwe textuur op je muur. Bekijk zeker al onze mogelijkheden!

Besparen op prijs schilderwerken

Bang dat de prijs voor je project toch iets te hoog zou liggen? Geen zorgen. Er zijn enkele manieren waarop je kan besparen op de prijs van schilderwerken.

Winterschilder inschakelen

Zoals eerder vermeld is het een goed idee om de prijs voor je schilderwerken te drukken door te bedenken in welke periode je een schilder wil inschakelen. In de winter is een schilder namelijk vaak voordeliger. 

Bespreek dit dan ook zelf met je schilder. Zo weet je meteen welke prijs je kan verwachten.

Voorbereidende schilderwerken zelf doen

Voor de verf zelf wordt aangebracht moet er heel wat gebeuren om je oppervlak voor te bereiden. De oude verflaag moet worden verwijderd, er moet nog worden geplamuurd, het vliesbehang moet worden opgehangen… 

Als je schilder dit in orde vindt, kan je jezelf inschakelen als gratis schilder. Zo haal je de totaalprijs weer wat naar beneden. Zorg er natuurlijk wel voor dat je schilder dit een goed idee vindt.

Sommige voorbereidende taken zijn vrij moeilijk of moeten perfect worden uitgevoerd om oneffenheden te voorkomen. Bespreek dan ook met je schilder wat je precies zelf aan kan pakken. Bij Verfraai beantwoorden we met veel plezier al je vragen!

gyproc_schilderen6_verfraai

Bundelen schilderwerk

Heb je geen vrijstaand huis, maar wel een rijwoning? Vraag dan aan je buren of zij ook schilderwerken willen laten uitvoeren. Als je meerdere geplaatste opdrachten kan laten uitvoeren bij dezelfde schilder, komt dit vaak goedkoper uit.

Natuurlijk hangt dit af van de schilder, het type schilderwerk dat moet worden uitgevoerd, verf, materiaal en btw… Informeer je dan ook eerst goed bij je schilder.

Verfraai inschakelen

Overtuigd om een goede schilder in te schakelen? Vraag dan je offerte aan bij Verfraai!

Ons bedrijf gebruikt enkel de meest kwalitatieve materialen, zoals verf van Boss Paints. Zo garanderen we een perfect resultaat dat nog vele jaren meegaat. Onze schilders hebben jaren ervaring en pakken elke klus met veel plezier aan.

Ook bieden we heel wat verschillende decoratieve technieken aan. Je woning krijgt meteen een volledig nieuwe look met heel wat extra voordelen. Zo bieden we bijvoorbeeld waterbestendige of uiterst duurzame verf aan in een waaier van kleuren. 

Heb je je keuze gemaakt of zit je nog met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Plamuurwerken

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.