Buitenschilderwerken

Heeft de buitenkant van je woning wat extra bescherming nodig, maar zie je dit zelf niet zitten? Weet je niet precies wat voor buitenschilderwerken een vakman allemaal aanpakt of wat de prijs van jouw schilderwerk zal zijn? In dit artikel krijg je alle antwoorden op jouw vragen. Verfraai is dé ideale partner voor jouw buitenschilderwerken!

Wat pakt een professionele buitenschilder aan?

Vooreerst is het natuurlijk belangrijk te weten wat je precies kan laten schilderen. Buitenschilderwerken kunnen uit heel wat verschillende zaken bestaan. Hier geven we een overzicht van wat een ervaren schilder van Verfraai voor jou kan betekenen.

Voorbereiding

Dankzij de jarenlange ervaring van onze schilders weten we op welke verschillende factoren we moeten letten bij jouw buitenschilderwerk. Daarom onderwerpen we jouw project altijd eerst aan een grondige inspectie. Een goede voorbereiding garandeert dan ook een prachtig resultaat.

Gevel schilderen

Je gevel laten schilderen is een goede manier om de buitenkant van je woning te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Onze schilders werken tijdens hun voorbereidende werken eerst de oude verflaag weg om vervolgens een mooie nieuwe verflaag aan te brengen. 

Natuurlijk doen we dit met de juiste verf. Zo kan jij genieten van een kwalitatief en mooi resultaat dat nog lang mee zal gaan.

Gevel kaleien

Heeft je gevel een schilderbeurt nodig, maar wil je graag iets anders doen? Dan kan je ook je gevel laten kaleien door een schilder van Verfraai. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kalkpleister om je buitenmuur een authentieke look te geven. 

Met een beetje witte kalkverf kan een buitenschilder ervoor zorgen dat je woning er meteen helemaal anders uitziet. Ook verbergt deze techniek makkelijk de oneffenheden in je gevels. Schilderen kan dus meer zijn dan een nieuw kleurtje.

Buitenschilderwerken | Verfraai

Ramen schilderen

Wanneer je houten ramen hebt, is het erg belangrijk deze te laten behandelen tegen de weersomstandigheden. Zo ga je houtrot tegen en zorg je er tegelijk voor dat je raam er goed uitziet.

Zoals bij elk kwalitatief buitenschilderwerk zorgt de schilder ervoor dat de ondergrond proper is. Dit betekent concreet dat de ramen juist behandeld en geschuurd worden alvorens ze een laag dekkende lakverf krijgen. 

Heb je nog oude aluminium ramen die met de tijd wat verkleurd zijn? Ook die kan je laten verven door een schilder van Verfraai.

Deuren schilderen

Houten deuren moeten behandeld worden om in goede staat te blijven. Met de geschikte verf zorgen onze buitenschilders dat je deur er verzorgd uitziet en nog jaren tegen wind en weer kunnen.

Dakgoten schilderen

Naast ramen en deuren is het ook belangrijk dat je je dakgoten kan laten verven. Zo passen je dakgoten beter bij je buitenmuur en worden ze beschermd tegen de elementen. 

Dakgoten of andere onderdelen van je woning die bestaan uit oude, verkleurde PVC of aluminium kunnen zonder problemen ook (her)schilderd worden.

Veranda verven

Een veranda of houten terras kan ook altijd een nieuw laagje verf gebruiken. Zo wordt het hout beter beschermd tegen vocht. Verder is het mogelijk dat je terras of veranda verkleurd is door de felle zon. Ook in dat geval kan een nieuw laagje verf voor schitterende resultaten zorgen.

Dakkapel schilderen

Een dakkapel is een heel zichtbaar element van je woning. Je mag dan nog een mooi uitzicht uit dat raam hebben, toch is zo’n dakkapel veel aangenamer wanneer je weet dat het een mooi laagje verf heeft gekregen. 

De geschikte schilder voor dit soort buitenschilderwerk is zeker te vinden bij Verfraai. Een schilder inhuren doe je natuurlijk pas wanneer je zeker weet dat die jouw buitenschilderwerken perfect uit zal voeren. Omdat een dakkapel best moeilijk te schilderen kan zijn vanwege de moeilijk bereikbare hoekjes is een ervaren buitenschilder dan ook een must.

Binnenschilderwerken

Schutting schilderen

Ook houten schuttingen moeten beschermd worden tegen vocht en houtrot. Een vakman van Verfraai pakt dit soort schilderwerk altijd goed aan. 

Tuinhuis schilderen

Onder de verschillende buitenschilderwerken bevindt zich natuurlijk ook het tuinhuis. Onze schilders schilderen hierbij ook meteen de ramen en deuren mee. Zo ben je er zeker van dat zowel de gevel, deuren en ramen van je tuinhuis beschermd zijn. 

Deze bescherming kan bestaan uit verf, maar ook uit een beitslaag. Daarbij kan je bijvoorbeeld voor een transparante beits kiezen. Deze kleurloze beits verandert niets aan de originele kleur van de gevel van je tuinhuis en valt dus ook helemaal niet op.

Garagepoort schilderen

Naast ramen en deuren kan ook je garagepoort bestaan uit oud, verkleurd aluminium. Ook deze (her)schilderen we graag. 

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Garantie buitenschilderwerken

Je buitenschilderwerken worden natuurlijk constant blootgesteld aan de weersomstandigheden. Daardoor kan zelfs het werk van de beste vakman ten onder gaan. Bij Verfraai bieden we dan ook maar liefst 10 jaar garantie op alle buitenschilderwerken aan. Zo kan je je ramen, deuren, tuinhuis en buitenmuur met een gerust hart laten verven. 

Soort verf voor buitenschilderwerken

Ook wanneer je buitenschilderwerken uit laat voeren door een professionele schilder in plaats van je project zelf aan te pakken is het belangrijk na te denken over de soort verf die gebruikt wordt. Het gaat namelijk niet alleen over de juiste kleur, maar ook over of de verf wel goed hecht aan het oppervlak en of het de weersomstandigheden aankan. 

Ook per ondergrond is het belangrijk te weten welk product je precies gebruikt. Voor een houten oppervlak zoals een veranda of terras is het bijvoorbeeld belangrijk een natuurlijke uitstraling te behouden, maar tegelijk het oppervlak te beschermen. 

Een buitenschilder van Verfraai weet precies welke materialen gebruikt moeten worden om jouw buitenschilderwerken aan te pakken. We verven dan ook enkel met hoogkwalitatieve materialen. Zo garanderen we jou dat je schilderwerk perfect wordt uitgevoerd en nog jaren meegaat.

verfraai_schilderwerken2

Prijs buitenschilderwerken

Voor al je buitenschilderwerken is het misschien de belangrijkste vraag: wat kost dat nu? En hoe kan ik die kosten drukken? De exacte prijs van een project hangt van heel wat factoren af.

Ten eerste mag het duidelijk wezen dat een goedkope schilder niet altijd een goede schilder is. Een onervaren buitenschilder die werkt met slechte materialen kan problemen aan je woning veroorzaken, zoals loskomende voegen of een slecht beschermde buitenmuur. Dit alles brengt dan weer kosten met zich mee om te laten herstellen, waardoor je uiteindelijk toch meer betaalt dan je verwacht had. Vergelijk daarom niet enkel offertes van schilders, maar denk ook aan de verhouding van prijs en kwaliteit

Bij Verfraai ben je er zeker van dat de schilderwerken die je uit wil laten voeren aan de scherpste prijs voor haar kwaliteit worden gedaan. Dankzij onze jarenlange ervaring met buitenschilderwerk weten we precies welke verf nodig is voor welke ondergrond en hoe we die aan moeten brengen. Geniet dus van onze expertise en vraag nu je offerte aan!

Prijs buitenschilderwerk drukken

Zijn je buitenschilderwerken toch nog iets te duur? In dat geval geven we graag enkele tips mee om de rekening wat lichter te maken

Deur laten schilderen | Verfraai

Winterschilder

Een vakman inschakelen in de winter is een goed idee wanneer je de prijs van je schilderwerken wil verlagen. In de winter hebben schilders – en zeker een buitenschilder – vaak heel wat minder werk, waardoor ze iets goedkoper zijn. 

Natuurlijk moet hier ook rekening gehouden worden met de weersomstandigheden, maar over het algemeen is het een slim idee om je gevel te laten verven in de winterperiode.

Zelf meehelpen

Je kan natuurlijk ook een gratis schilder inschakelen: jezelf! Of dit kan hangt echter af van welke buitenschilderwerken je precies wil laten uitvoeren en of je buitenschilder hiermee akkoord gaat. 

Als amateur heb je namelijk minder ervaring bij het verven, en zeker bij buitenschilderwerk. Luister dan ook naar de vakman van Verfraai en bespreek met je buitenschilder wat je precies wel en niet aan kan pakken. Het resultaat is hier natuurlijk belangrijker dan eventuele kosten die je zou kunnen besparen.

professionele_schilder_verfraai

Verlaagd btw-tarief

In bepaalde gevallen kan je ook genieten van een btw-tarief van 6% op jouw buitenschilderwerk. Dit kan wanneer je woning ouder is dan tien jaar en geldt als privéwoning. Anders geldt het normale btw-tarief van 21%.

Een vakman van Verfraai heeft hier ook expertise over. Ben je niet zeker of je woning wel voldoet aan de voorwaarden voor een lager tarief? Dan kan je dit opzoeken op de site van FOD Financiën of rechtstreeks vragen aan ons. We helpen je graag!

Lees verder: “Hoeveel kost mijn schilderwerk precies?”

Vraag een offerte aan

Ben je overtuigd en kan je niet wachten tot een buitenschilder van Verfraai je gevel komt verven? Of heb je nog verdere vragen voor iemand je buitenmuur in een nieuw jasje komt steken? 

Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Je kan ook meteen een offerte aanvragen voor jouw buitenschilderwerk. Wij realiseren graag jouw droomwoning!

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.