Gyproc schilderen: hoe gaat het in zijn werk?

Waarom gyproc?

Gyproc is een goed materiaal om een kamer er als nieuw uit te laten zien. De platen zijn snel te installeren en kunnen makkelijk zware voorwerpen dragen, waardoor je met een paar simpele stukken al snel volledig nieuwe muren hebt. Gyproc schilderen is zeker mogelijk, maar er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. 

In dit handige overzicht ontdek je wat je precies moet doen om de geschilderde gyproc muur van je dromen te krijgen, wat de prijs is van deze schilderwerken en wat de voor- en nadelen zijn van het inschakelen van een professional zoals een schilder van Verfraai. 

Hopelijk helpt het je om een stap dichter te komen bij het realiseren van jouw droomwoning!

Lees ook het artikel “De beste decoratieve technieken” om erachter te komen welke andere geweldige projecten onze schilders aankunnen.

Gyproc voorbereiden

Schuren

Voor een optimaal resultaat moeten de platen eerst en vooral klaar worden gemaakt voor hun nieuwe kleurtje. Om dat te doen is het van het grootste belang dat ze glad en droog zijn. Gebruik hiervoor wat schuurpapier.

Opschonen

Eens je daarmee klaar bent kan je de platen opschonen met een zachte borstel. Let er wel op dat ook de voegen en hoeken mooi geschuurd zijn. Pas als de platen perfect schoon en glad zijn kan je beginnen aan de volgende stap. 

Tip: lees ook dit artikel van Colora over hoe je gyproc voegen het best moet afwerken.

Zorg er voor dat de platen echt volledig glad zijn. Het is heel makkelijk om kleine oneffenheden te spotten op dit materiaal, wat er snel voor kan zorgen dat je niet tevreden bent met het resultaat. De vakmensen van Verfraai hebben hier veel ervaring mee en zorgen ervoor dat jouw muren er perfect uit zien.

Primer

Waarom primer gebruiken?

Gyproc platen zijn poreus. Dat betekent dat ze makkelijk verf ‘opzuigen’ en dat de verf zo volledig in de platen kan trekken. Je kan dit vermijden door eerst een primer aan te brengen. Zo ben je er ook zeker van dat de verf beter hecht op de voegen en de papieren bovenlaag. 

Plafond schilderen

Soort primer

Er zijn verschillende soorten primers. Je kan ervoor kiezen om een primer te gebruiken die al bij de finale verfkleur aansluit, maar dit is niet per se nodig. Gyproc schilderen werkt even goed met een standaard primer. 

Aanbrengen

Hou schilderstape bij de hand om de stukken die niet geschilderd moeten worden af te dekken voor je begint met het verven van de grote vlakken. Gebruik een verfroller om de primer op de gyproc platen aan te brengen. Het duurt wel even voor de primer volledig droog is, maar het is zeer belangrijk om te wachten voordat je verder schildert. Het duurt zo’n acht uur voor de primer helemaal droog is. 

Download onze gratis inspiratiegids hier!

Lees onze inspiratiegids en kom te weten wat wij allemaal kunnen bieden. Volledig gratis!

Inspiratiemagazine

Verven

Voorbereiden

Zoals eerder vermeld kan je pas beginnen met gyproc schilderen in de finale kleur wanneer de primer goed droog is. De verf moet stevig geroerd worden voor je kan beginnen, en kan dan worden aangebracht met een muurroller. Je gebruikt best een borstel voor de moeilijkere stukken. Op die manier zorg je ervoor dat hoeken en randen mooi opgevuld worden. 

Techniek

Gyproc schilderen zelf is niet zo eenvoudig, omdat het een bepaalde techniek vraagt: je moet eerst enkele verticale lijnen zetten, die vervolgens horizontaal uitrollen en er daarna nog eens in verticale strepen over gaan. 

Soms hebben gyproc muren maar één laagje nodig, maar meestal moeten er twee lagen worden aangebracht. Op die manier krijg je het beste resultaat. Onze schilders bij Verfraai kennen het proces achter deze techniek op hun duimpje!

professionele_schilder_verfraai

Zelf doen of professionals inschakelen?

Het hele proces van gyproc schilderen klinkt makkelijker dan het eigenlijk is. Het voorzichtig voorbereiden van de platen, het aanbrengen van de juiste primer en het uiteindelijke precieze schilderwerk van de laatste lagen … Het is een minutieus werkje

Onervaren schilders en doe-het-zelvers eindigen op die manier vaak met een resultaat dat niet voldoet aan hun verwachtingen. Het eindresultaat heeft bijvoorbeeld geen strakke lijnen of de verf dekt de ondergrond helemaal niet.

Om er zeker van te zijn dat jouw gyproc platen een egale look hebben, schakel je daarom best één van onze ervaren schilders in. Zij zullen ervoor zorgen dat je nieuwe muren perfect worden afgewerkt, zodat je nog lang kan genieten van je nieuwe inrichting. 

Op die manier hoef je je niet druk te maken over het juiste materiaal kopen of de klus op precies de juiste manier aanpakken. Onze vakmensen nemen die stress graag weg!

Prijs van een offerte

Hoeveel je precies betaalt voor het laten schilderen van je gyproc platen hangt af van verschillende factoren, maar je kan zeker zijn van een degelijke prijs bij Verfraai. 

Dit is het zeker waard, aangezien zelf gyproc schilderen vaak eindigt met een onbevredigend resultaat en extra kosten. Een schilder inhuren zorgt ervoor dat je zeker weet dat je waar krijgt voor je geld. Zij hebben vaak al jaren ervaring met gyproc schilderen, waardoor ze precies weten waar de moeilijkheden van het proces liggen.

Door een professionele schilder aan het werk te laten gaan ben je er zeker van dat je muren eruitzien zoals jij het echt wilt. 

Bij Verfraai helpen we je graag je interieur-dromen te realiseren! Maak het jezelf daarom gemakkelijk en schakel één van onze ervaren vakmensen in voor een prachtig en egaal resultaat.

gyproc_schilderen6_verfraai

Vraag een offerte of stel je vraag

Verfraai voorziet je graag van antwoord

  • Adres en voorkeuren
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.